Oświadczenie Radnego Dzielnicowego po wyborach władz Rady (16.05.2019)

Po ostatnich wyborach władz nowej Rady Dzielnicy Brzezinka jeden z Radnych opublikował w Internecie swoje oświadczenie do Mieszkańców Brzezinki, w którym czytamy:

Andrzej Chodorowski – Radny Dzielnicy Brzezinka w Gliwicach:
„Na wczorajszym, pierwszym posiedzeniu nowej Rady Dzielnicy Brzezinka wybraliśmy z naszego grona organy statutowe Rady. Obrady miały dynamiczny przebieg.
W tym miejscu chciałem złożyć oświadczenie wobec wszystkich Mieszkańców Brzezinki, którzy zagłosowali na mnie w wyborach do Rady Dzielnicy – uszanowałem Państwa głos i kandydowałem na Przewodniczącego Zarządu Dzielnicy, a później na Wiceprzewodniczącego Zarządu Dzielnicy. Wola nowej Rady Dzielnicy była jednak inna i pozostałem bez stanowiska. Rada nie uszanowała głosu Mieszkańców. Nie zraża mnie to. Dziękuję wszystkim Mieszkańcom i Radnym, którzy mnie wspierają i obiecuję Państwu, że nadal będę reprezentować interes Mieszkańców w Radzie Dzielnicy, nawet bez funkcji w tym organie. Nie liczą się dla mnie partykularne interesy, lecz dobro Brzezinki i jej Mieszkańców. Nadal mogą Państwo na mnie liczyć i kontaktować się ze mną w każdej sprawie.”